Swift A2 staat tot zaterdag 2 punten achter op Togo A1. En laat nu net de laatste competitieronde Togo naar Middelburg komen. 3 keer verloren we dit seizoen van dit Togo. Zelfs de laatste keer met 12-5. Maar zaterdag hangt er behalve regen ook een sensatie in de lucht.

Helaas zonder Glenn, geblesseerd geraakt op het Hemelvaartsdagtoernooi, starten we strijdvaardig tegen Togo. Scheidsrechter Roel fluit zelfs 5 minuten te vroeg in om te beginnen, zoveel zin had hij er in!

Tot de rust gaat het gelijk op in een over-en-weer lopende wedstrijd.  Met mooie doelpunten van Arend, Demi vB, Youri en Marinka houden we Togo bij en gaan we met 4-4 aan de ranja.
We wisselen Demi K voor Linda en strijden verder in de miezer-regen. Toch weer vrij snel 4-6 achter, maar 2x Marinka zorgt voor 6-6. We komen wederom niet voor, want Togo maakt er 6-7 en 6-8 van. Nog ca. 10 minuten. We blijven goed aanvallen, maar de afronding stokt. We hebben wat geluk met uit de korf draaiende schoten van Togo. Dan krijgt Youri het op zijn heupen en gooit van afstand de 7-8 en 8-8 binnen. Nog 3 minuten duurt de wedstrijd. Het wordt alles of niets !! We moeten winnen om Togo als kampioen te kunnen achterhalen. Togo valt niet zo slim aan en we krijgen de bal vaak terug in de aanval en hebben kansen. Maar de schoten vallen niet goed. Scheidsrechter Roel geeft de laatste minuut aan. Weer verspeelt Togo de bal en met nog 40 seconden komt de bal voor de laatste keer in de Swift-aanval. We spreken af dat de heren in de steun gaan en de dames voor de doorbraak. Wat normaal nooit zo snel lukt, gaat nu wel. De bal wordt diep gespeeld en Linda vliegt langs haar dame en maakt de 9-8 met een fraaie doorloopbal.

Wat een ontlading !! De dug-out, vol met de reserves en met de spelers van A1 ontploft van vreugde. De ouders van de A2-ers vallen elkaar huilend in de armen. Gelukkig fluit scheids Roel de wedstrijd af. Linda gaat op de nek van Youri en Wilmer springt coach Bart ondersteboven. Trainen bij de meiden van geluk! We weten niet wat ons overkomt. Togo druipt af en zwemt weg in de regen. En A2 neemt de felicitaties in ontvangt. We genieten in het warme clubhuis na van de bloemen, het gebak en welgemeende woorden van TC-Hans.

Het is een niet helemaal verwachte, thrillerachtige ontknoping van dit veldseizoen: daarom een warm applaus voor de steeds beter spelende Arend, de rustige en hardwerkende aanvoerder Remi, de o-zo-fanatieke Youri, de stille kracht Wilmer, en de ervaren, zuiver-schietende Glenn, de junior-met-nuttige-senior-ervaring Demi van B., de met-zuivere-vuurpijlen-schietende Demi K, de watervlugge Evelyn, de strafworpspecialiste Marinka, de matchwinnaar en bijna-altijd-scorende Linda en natuurlijk de immer vrolijke Bo en de goed verdedigende teamspeler Xia.